Gør ikke din Audi A3 ulovlig på nogen måde

Flere ting kan man ende med at gøre med ens Audi A3, som kan medføre, at den ikke længere er lovlig.

Nogle gange tænker man ikke over, at de “forbedringer” man laver ved bilen, kan være ulovlige, fordi man læser om dem i et kulørt magasin om forandringer, man kan lave ved en bil, men det er jo ikke ulovligt at sælge mulighederne for at ændre ved din bil.

Men det er dit ansvar at sikre dig, at din Audi A3 ikke er ulovlig, og det gælder både, når der er tale om en ny Audi A3, eller når der er tale om en Audi A3 brugt før.

Du kan sætte hækspoilere på den, du kan sænke den, du kan ændre lyset i den, og du kan forandre dythornet i din bil.

Men for eksempel skal der altid være en vis frihøjde ved din bil, dine lygter må ikke blinke og genere modkørende, og hornet i bilen skal have en konstant tone, der hverken stiger eller daler i intensitet – og da slet ikke spiller melodier eller lignende.

Indvendigt kan man også lave forandringer, men her er råderummet lidt større, hvis du for eksempel vil indsætte en anden radio, ændre anlægget eller gøre noget ved elektronikken, men du må ikke tune din bil på nogen måde, som gør den ulovlig.

Så er der jo sådan en ting som, hvorvidt man må køre uden sele eller ej, og det må man generelt ikke, men man kan dog få en lægetilladelse til at køre uden sele på samme måde, som en knallertkører kan blive fritstillet for at køre uden hjelm.

Tænk dog altid på, at du ikke blot har ansvaret for at køre forsvarligt med dig selv og dine passagerer i din Audi A3, men at der også er alle de andre trafikkanter at have in mente.