Besvær med gennemtræk under gulvafslibning

30 juni 2020 Anders Lundtang Hansen

Det kan lyde som et mindre problem, hvis der skulle opstå gennemtræk eller på anden måde en lille brise, når man foretager gulvafslibning indenfor, men det kan faktisk forvandle sig til et større problem.

Så her vil vi ikke beskæftige os med, når man skal foretage gulvafslibning udenfor, da der findes information om den slags andre steder, og man kan jo ikke undgå, at der vil komme lidt vind her, selv når det virker helt vindstille.

For man ender jo med at arbejde med noget materiale, der efterlader en del savsmuld, når man først begynder at slibe det her trægulv ned.

Og sådan noget savsmuld er jo meget porøst og vejer ikke så meget, hvorfor der ikke skal så meget til, før det fordeler sig i de mest mærkværdige steder.

Det er jo blandt andet årsagen til, at man skærmer af, når man udfører sådan noget gulvafslibning, så man altid har dæmmet det værste savsmuld ind i et område, så man lettere kan støvsuge det op bagefter fra gulvafslibernes side – og det resterende kan man fjerne med en våd klud.

Men nogle gange skal man måske arbejde nogle varme dage, hvorfor man er nødt til at have nogle døre og vinduer åbne. En blæser eller vifte er jo udelukket, da det ville børste savsmuldet i alle mulige og umulige retninger, så det vil gøre det svært at arbejde – og man indånder det måske endda.

Derfor må man satse på den almindelige ventilation, hvis der ikke lige er et klimaanlæg, man kan udnytte. Og selv det skal jo helst gerne være på den anden side af afskærmningen, så savsmuldet ikke sætter sig her.

En idé kan være at holde nogle pauser af kort varighed, hvis det virkelig er varmt, hvor man skaber noget gennemtræk på den anden side af afskærmningen, eller også kan man gå udenfor og trække lidt luft.

Alternativt må man have så minimal gennemtræk, at det ikke blæser savsmuldet op på nogen nævneværdig måde.

En gulvafslibning kan udføres af https://gulvkanonen.dk/ 

Flere Nyheder

11 november 2022

Hvad er tankrensning?