Få hjælp til installation af robotplæneklipper

07 september 2020 Lotte Hindsberg

Sommerhalvåret er en travl tid for haveejere og en af de helt store tidsrøvere der tager tid er græsset. I snit bruger en haveejer 39 timer på at slå græs og vedligeholde græsslåmaskinen. Det er tid der kunne bruges på andre sjovere opgaver eller på at sidde på terrassen og nyde sommeren og det gode vejr. 

Det er muligt med en robotplæneklipper. Når først kablerne er gravet eller sat ned så maskinen ved hvor den skal klippe og lige så vigtigt, hvor den ikke skal er det minimalt hvad du skal foretage dig i forhold til græsslåning. Det kan være nødvendigt fra tid til andet at gå kanterne efter selvom maskinen er designet til at slå kanterne også.

Hvis du ikke selv har mod på at grave kantkablerne ned, er det mulig at få hjælp til installationen. Du kan læse mere her om installation af en robotplæneklipper https://kabelnedlaegning.dk/installation-af-robotplaeneklipper/.

Ekstra bonus – du får en flottere græsplæne

Som en ekstra bonus vil du få en flottere græsplæne, end da du selv gik op og ned med plæneklipperen. Græsplænen stortrives ved de hyppige klipninger og de små stykker græs der falder ned i græsset fungere som naturgødning. Samtidig vil mos og kløver som har det med at overtage græsplænen mistrives og dø, da de ikke er vilde med den daglige klipning. 

En anden fordel ved en robotplæneklipper er, at den er næsten lydløs og langt mere miljøvenlig end en benzin eller eldrevet plæneklipper, da den oplades ved hjælp af solpaneler. Når maskinen mærker at den er ved at løbe tør, vil den selv køre tilbage til genopladning. Det vil den også hvis det begynder at regne og den vurdere, at det er for vådt til at køre videre. Som regel kan den køre 1,5-3 timer før den skal genoplades. Du kan selv kode ind, hvor tit du vil have græsset slået.

Flere Nyheder

11 november 2022

Hvad er tankrensning?